Voeten zijn een essentieel onderdeel van het lichaam die zijn opgebouwd uit vele botjes, gewrichten, pezen, banden en zenuwuiteinden. In de loop van de jaren, tijdens de groei ontwikkelen de voeten zich tot sterke soepele lichaamsdelen die ons lichaam dragen.


Gezonde voeten zijn goed doorbloed, soepel en krachtig met flexibele rechte tenen. Ondanks het belang van een optimale voetconditie, besteden de meeste mensen(te) weinig tijd en aandacht aan hun voeten. Vaak zitten deze opgesloten in verkeerde schoenen en soms zelf slecht verzorgd.

Zo kunnen spierverstijvingen en zelfs gewrichtsvergroeiingen ontstaan met pijnklachten tot gevolg. Door onvoldoende aandacht aan de voeten te geven krijgen steeds meer mensen voetproblemen zoals voetwratten, likdoorns, ingegroeide nagels of nagelschimmelinfecties. Mijn motto is voeten met liefde behandelen, zij dragen ons dag in dag uit.

Om voeten te laten behandelen ga je naar een pedicure die aandacht en zorg er aan besteed. Ik ben een gediplomeerd Mediche pedicure die ook diabetische patiënten behandel, en lid is van PROVOET en ingeschreven staat bij Hoofdbedrijfschap Ambachten HBA.

Zo ziet een volledige voetbehandeling eruit:

  1. Voeten worden gedesinfecteerd met 70% alcohol.
  2. Nagels worden geknipt en gevijld.
  3. Nagels worden machinaal dunner gefreesd en gepolijst.
  4. Nagel wallen gereinigd.
  5. Nagelriemen gereinigd.
  6. Eelt wordt verwijderd en machinaal afgewerkt.
  7. Korte voetmassage met een voedende voetencrëme.

Laat uw voeten eens verwennen, u zult merken dat u na een behandeling weer op wolkjes loopt.